Jobberbjudande & Kvalitéts tid

2017-06-29, 21:56:48 / Kategori: Tolvans Vardag

Nu lider sista lediga dagen för mig denna vecka mot sitt slut, väntas arbete under helgen och sista rycket innan semestern!

Haft det skönt och bra lediga dagar, igår ringde dom från Norge och erbjöd mig jobb men fick tyvärr tacka nej då det var med start nästa vecka och med så kort varsel kan jag inte dra dit. Även tidigt imorse blev jag väckt av ett samtal från Norge men hjärnan var för efterbliven och jag hann inte svara innan jag förstod att det inte var larmet som gick haha xD

Har hjälp en god vän och kollega att fixa med tillstånd till Norge så vi kan göra resan ihop om det är möjligt, vart många svängar till jobbet och ner på stan för att få ordning. Dock har vi haft oflyt med allt men imorn gör vi sista rycket och skickar in ansökan.
Hann med en lunch med kompisen på Italienska marknaden och åt mycket god mat! Idag fick det bli thailändsk ihop med vännerna i Stigslund och få kvalitéts tid ihop, behöver snacka lite skit och bara umgås utan att det ska vara omständigt. Stänger in mig så mycket hemma när jag inte jobbar så behöver komma iväg och träffa folk :P

Nu njuter jag av sista skvätten rödvin och lyssnar på musik, kommer jag sova gott inatt ;)


Dissad x3

2017-06-27, 22:42:27 / Kategori: Tolvans Vardag

Självförtroendet dalar som vanligt, svårt att hålla det uppe. Enda som går uppåt är vikten vilket känns hemskt, önskar jag kunde äta som en normal person utan att gå upp i vikt...


Inte är jag känd för att ha tur i kärlek, nämnt tidigare att det inte gått så bra. Kan inte påstå att jag har mer flyt nu heller.
Skulle träffat en snygg militärkille från Norrland som hade vägarna förbi Gävle, väldigt trevlig men när det kom till kritan hörde jag. 
Pratade med en från Sandviken och försökt stämt träff men även där får jag inget svar så fort det blir seriöst.
Till sist gjorde jag ett nytt försök att bestämma träff med en jag blev dissad av senast. Poff säger det bara så hör man inget av människan på länge och inget hinner bestämmas...

Norge lockar allt mer och det känns som karriären är det jag får satsa på fast kärlek är det jag önskar mest av allt. För många låtee detta töntigt och oattraktivt, men kan inte hjälpa när jag aldrig varit kär. Endast utvecklat känslor för en person och det gick rätt åt helvete som allt annat. 
Har en tendens att skrämma bort alla haha :P

Enda hoppet är Plan B och det får jag se under sommaren om den kan sättas i verk, inte jag tyvärr som har makten över den ;)

Sov gott alla läsare, Peace out!


The Beauty of The Planets

2017-06-27, 22:23:29 / Kategori: Tolvans Vardag

Hur förälskad blir man inte i rymden av dess skönhet och mysterier som lurar? 



Ett steg närmare Norge!

2017-06-26, 21:41:04 / Kategori: Tolvans Vardag

Som jag skrev tidigare fick jag ett väldigt trevligt och överraskande telefonsamtal från Norge i Torsdags, så glad att jag fått tillstånd nu att jobba som undersköterska!

Äntligen kan planeringen börja och jag har sökt massvis med jobb, vi får se om jag hinner komma iväg innan årsskiftet. Vill inte ta vilket jobb som helst, känner ingen panik att det måste ske så fort som möjligt. 
Har upp till 3 månaders uppsägningstid på nuvarande jobb och en lägenhet som jag isåfall lär hyra ut i andra hand, frågan är till vem???
Bilen kommer säljas och gå till handpenning och uppstartskostnader. När jag väl fått jobb måste jag söka efter Norsk personnummer och skatteskort. Men bostad och resa får jag betalt som tur är, kam vara skönt innan man blir självständig.

Mycket som ska fixas och det är långt kvar tills jag är på plats men nu börjar de roliga! :)


Spiders

2017-06-26, 09:19:27 / Kategori: Tolvans Vardag

Känns alltid så härligt att veta att dessa spindlar kryllar det av vid fiskehamnen när man är där nere...



Back to normal

2017-06-25, 14:41:57 / Kategori: Tolvans Vardag

Söndag och midsommarhelgen är över, händelserika dagar sen jag åkte ut till Gårdskär redan i Torsdags. Då umgicks jag med familjen och åt god mat och drack lite drinkar. Kl 20:40 fick jag ett samtal från vårat kära grannland Norge.

Myndigheten som sköter om "arbetstillstånd" eller hur jag ska kalla det för vårdpersonal ville ringa och gratulera att jag blivit godkänd och är nu välkommen att börja arbeta :D
Fick sedan förfrågan "Hur snabbt kan du komma hit?", dom hade även hand om Norges största rekryterings företag. Resa och bostad står dom för + en REJÄL lönehöjning jämfört med Humana. Så glad att jag fått flyt och kan nu påbörja en nystart i livet, är en lång resa innan allt är klart och jag kan sticka men nu ska jag kika på jobb för fullt!

Midsommarafton spenderades först nere vid slåttervallen och träffa massa folk och kika när det dansades. Hann även med att åka traktor runt byn, vädret mycket bättre än väntat!
Senare fortsatte firandet hos familjen Muhr och hade det supertrevlig med härliga människor, åt så jag storknade. Några drinkar senare bar det hemåt och förfestade med kompisarna innan vi drog vidare på fest med massa folk i byn.
Aldrig upplevt så mycket drama och bråk som denna fest, alla par tjaffsade vilket var synd men jag lyckades hålla mig undan. Kom hem runt 03:30 om jag minns rätt och sov gått, var inte full som tur är och jag slapp bakfylla på Lördagen.

Då fick det bli promenad nere i fiskehamnen och vi skulle bara ösa båten, träffade på släkt där och himlen öppnade sig så vi blev kvar och njöt av några glas vin och gott sällskap, efter det klarnade upp drog vi hem och gick sedan vidare till mormor och morfar där vi blev bjudna på supergod älgfilé. Drack några glas vin och drinkar, kvällen avslutades tidigt och jag siv gott inatt!

Idag har jag tagit det lugnt bara, ätit kalops och tittar på Friidrott. Åker strax hem till stan och i morgon väntas kvällsarbete :)


I arkivet - "Modell" bilder, Del 2

2017-06-24, 16:40:21 / Kategori: Tolvans Vardag

Skriv inläggstext 


Midsommarafton

2017-06-24, 16:39:49 / Kategori: Tolvans Vardag

Glad fortsättning på midsommar!

Haft underbara dagar ute i Gårdskär och umgåtts med familj/släkt/vänner. Sammanfattning kommer senare, men lite bilder bjuder jag på från Gårdagen :)


Gårdskär

2017-06-22, 21:15:23 / Kategori: Tolvans Vardag

Min korta arbetsvecka är nu över och midsommarhelgen kan börja!

Åkte ut direkt till Gårdskär efter jobbet och blir kvar här tills helgen. Nu har jag njutit av tacos, vin och goda drinkar. Hann med en härlig promenad runt ängarna. Äntligen ör midsommaren här och ser fram emot vad helgen har att erbjuda :)


GD och Jobb

2017-06-20, 21:55:19 / Kategori: Tolvans Vardag

Ännu en dag i paradiset avklarad! Haha nejdå men idag känns allt bra och kul att få lyckokänslor i kroppen istället för allt deppande jag känt senaste månaderna :)


Dagen började med intervju hos Gefle Dagblad, fick först fotograferas ute bland folk på Brynäs. Tycker det är lite kul att få visa upp mig och fotas när andra ser på och göra dom nyfikna, en del av mitt bekräftelsebehov haha.
Sen bar det in i nått rum och diskuterade en himla massa kring mig själv och ett specifikt ämne som kommer lyftas upp senare i sommar, kan nog yttrat mig om ett och annat som lär få skit för sen. Värt det och lyfta upp orättvisor och brister i samhället kring dessa frågor.

Förra veckan blev jag intervjuad av Expressen, då fick jag verkligen öppna upp mig om en speciell resa jag gjort i livet. Artikeln är inte färdig och redo att publiceras än, måste kompletteras med saker och därav lär det inte bli nått först till hösten skulle jag tro.

Sen har vi ju min tv medverkan ni får se om några månader, så hösten blir fullspäckad med Tolvan offentligt! Riktigt spännabde och kul för min egna din, kan egot lugna sig lite ;D


I arkivet - Video

2017-06-20, 11:00:00 / Kategori: Tolvans Vardag

Här får ni se den youtube videon på mig med flest visningar, över 47,000 personer har sett den! ;D

-

Mördat kroppen

2017-06-19, 20:48:19 / Kategori: Tolvans Vardag

För att få utlopp från dagens alla händelser som ni kan läsa i inlägget under så fick det bli en 9km powerwalk + löpning upp för mördarbacken i Hemlingby. Fyfan vilken mjölksyra jag fick!

Jätteskönt nu och vilar upp mig imorn, sen motionera på Onsdagen igen och kan unna mig vila och god mat resten av veckan ute i Gårdskär under midsommar (^_^)


2 misslyckande & 1 framgång

2017-06-19, 20:44:04 / Kategori: Tolvans Vardag

Måndag och ny vecka, kan inte förstå att midsommar är redan nu på Fredag???

Sommaren är igång för fullt och tiden rinner iväg. Har bara 3 arbetspass denna vecka Tis-Tors, äntligen hade jag tur med schemat under högtid och var ledig!

Natten till idag fick jag herrbesök men det var absolut inget att skryta om, värdelöst på alla fronter och missförstånd på båda sidor. Vart kortvarigt och avbröts snabbt...
Sen hade jag bestämt träff med en kille idag under eftermiddagen, en riktig snygg lammkött ;)
Men som vanligt är min tur på den fronten lika med noll och jag blev dissad och träffen avblåst, väntar än på förklaring...

Efter regn kommer alltid solsken och det gäller även idag, blev kontaktad av en journalist från Gefle Dagblad och jag ska till redaktionen imorn kl 09 på intervju. Som jag skrev tidigare blev jag intervjuad av Expressen förra veckan.
Har pratat och öppnat upp mig om två olika tabu belagda ämnen. Ni får vänta och se vad det gäller, tyvärr lär inget publiceras än på några månader av olika anledningar.
Men känns superkul och få lite uppmärksamhet när jag har bristvara på det här hemma haha ;D

Ha de gött kära vänner och ovänner!


I arkivet - "Modell" bilder

2017-06-18, 22:55:14 / Kategori: Tolvans Vardag

Skriv inläggstext 


Hälsan före Vin

2017-06-18, 22:50:03 / Kategori: Tolvans Vardag

ÄNTLIGEN är denna arbetsvecka slut och helg tjänstgöringen över. Haft en bra helg med härligt gäng, känns att semestern smyger sig på.

Planen var att fira med lite vin efter jobbet och laga god mat, men var inte alls hungrig på varken middag eller vin. Tog nå lätt bara sen drog jag ut på 10km powerwalk runt stan under denna sköna sommarkväll.
Mycket härligare att gå av sig allt jobb än dränka borg med alkohol haha ;D

Morgondagen är fullspäckad, avvaktar med information tills det är utfört. Så ni får stå ut en dag innan jag kan säga ;)


Naken arbete

2017-06-16, 22:11:44 / Kategori: Tolvans Vardag

Klockan är tio och försöker leta på den där John Blund som är känd för att få folk att sova, haft svårt att komma till ro och känna mig trött. Behöver intellektuell stimulans känner jag, utmana hjärnan. Suget att plugga finns men vadå för nått???


Inte gjort mycket idag utöver arbete och vart hundvakt. 
Väl på väg till jobbet öppnade himlen sig nå frukstansvärt och paraply hade jag inget. Sprang som en dåre till jobbet medans folk stog längs byggnaderna och försökte hålla sig torr och blev lika chockad som jag över vädret.
Blev dygnsur från topp till tå och fick låna torkskåpet på avdelningen, problemet var att även underkläderna blev blöt och måste torkas. Kan säga er att det inte var en hit att ha på sig arbetskläder och vara naken under!!! (O_O)
Aja lufta ska vara bra sägs det ;)

Har ingen bild på en blöt Tolvan men därimot en torr en 


Torsdag 15/6

2017-06-15, 20:59:15 / Kategori: Tolvans Vardag

Tjena hallå! 

Varit riktigt skönt med ledighet nu mitt i veckan och fått saker gjort.
Igår körde jag intervallpass 10km i Hemlingby och städade hemma. Idag fortsatte jag städa och pyssla samt städa akvariumet som fått rejält med algblomming. Är hundvakt och får mysa med Milo som sover kvar inatt.
Hann även med en tur till Valbo med kompisarna prata massa strunt, köpte inget men skönt att få träffa vännerna ^^

Nu väntas helgjobb fre-sön och blicka framåt mot midsommar och semestern om 2,5 vecka! :)


Världskarta

2017-06-15, 20:47:32 / Kategori: Tolvans Vardag

Världskartan uppe och alla nålar satta från mina tidigare resor runt alla världens hörn, hoppas den blir fullproppad när jag är gammal och kan blicka tillbaka! ☺️🛫🌍🌎🌏



Min viktresa

2017-06-13, 23:17:52 / Kategori: Tolvans Vardag

I samband med Biggest Loser finalen ikväll vill jag passa på att hylla och dissa min egna viktresa från lätt överviktig till undernärd. Jag vägde som minst och bilden till vänster är från förra våren. Tog en paus från bantande under sommaren-16 och sen till hösten tog jag tag i det igen, då sa kroppen ifrån och kollapsade. Äntligen kunde jag se vad jag utsatt mig för och hur jag skadat min hälsa. Allt blev i ett slags "Stand by" läge. Fick hjälp av min dåvarande chef och blev inskriven på Länsenheten för ätstörningar. Behandlingen kunde börja för att rensa bort hjärnspökena och besattheten att gå ner i vikt och aldrig vara nöjd.
Mitt självförtroende var bättre som "tjockare" än som smal faktiskt...

4 månader och +10kg senare skrev jag ut mig från kliniken, även om det var för tidigt behövde jag kämpa på egen hand och hitta tillbaka till mitt gamla jag.
Än har jag en daglig kamp men kämpar att hitta rätt väg i livet :)

Skriver detta för att uppmärksamma ett samhällsproblem som många fler en jag genomgår/genomgått och det är viktigt att öppna upp sig och våga prata om problemet.

Ha det gött och ta hand om er vänner där ute! :* <3


Vill man vara fin, får man lida pin

2017-06-13, 23:14:25 / Kategori: Tolvans Vardag

Tjena mors! Snart är tisdagen över och 2 av 5 pass är avklarade. Tar "helg" nu ons+tors och får vara ledig innan helgarbetet. Det var skönt att ha energi över för en gångs skull idag när jag kom hem från jobbet. Åt mst och unnade mig lite vin. 

Sedan bar det ut i det härliga sommarvädret och ett 15km pass. Fötterna gillade inte det och pga av slarv med nagelklippning gjorde det ont när jag sprang/gick. Såg inge fint ut när jag kom hem men det läker fort och imorn är jag i farten igen ;)


Billudden

2017-06-12, 22:21:18 / Kategori: Tolvans Vardag

Tog en välbehövlig promenad runt vackra Billudden i söndags med föräldrarna och Milo. Kände mig äntligen frisk från förkylningen och fått orken tillbaka :)


Min karriär inom Friidrotten

2017-06-10, 22:09:15 / Kategori: Tolvans Vardag

Hittade en låda ute i Gårdskär hos föräldrarna idag som innehöll en drös med minnen, fick nostalgi och fann bl.a medaljerna och resultat från min tid inom friidrotten. Jag var duktig under mina aktiva år som 10-15 åring och vann mycket både i höjd + längdhopp. Karriären tog slut pga av en skada i foten och återuppstod aldrig :/


Sommar i Gårdskär

2017-06-10, 13:07:20 / Kategori: Tolvans Vardag

Njuter för fullt av ledig helg ute på landet! ^^


Salongsberusning på landet

2017-06-09, 21:07:54 / Kategori: Tolvans Vardag

Tjabba tjena! Äntligen är arbetsveckan över och tog bilen direkt ut till Gårdskör efter jobbet. Stannade till och tankade, kan ni gissa när jag tankade senast? Joo 10 Februari xD

Känns som mitt behov inte är värst stort att ha bil men den ska säljas om hag väljer att fly landet.

Njuter av tillvaron i Gårdskär nu hos föräldrarna och firar pappa tillsammans med släkten!
Får se vad resten av helgen har att utvisa :)


I arkivet - Fjortis

2017-06-08, 21:45:10 / Kategori: Tolvans Vardag

Här kommer några gamla goa bilder! Det kommer mer, jag lovar xD


Dissad

2017-06-07, 21:27:52 / Kategori: Tolvans Vardag

God kväll kära läsare! Lill lördag igen och inget spännande har hänt i mitt liv som vanligt haha.

Igår jobbade jag kvällspass och idag dagpass, det bröt aldrig ut någon förkylning tack och lov!
Längtar till fredag när jag får göra helg och dra ut till Gårdskär för att fira pappen och umgås med familj/släkt :)

Annars i livet då? Joo ni som följt mig eller känner mig vet att jag inte är känd för att ha tur i kärlek, och oturen har fortsatt även denna vecka. Hörde av mig till kille som jag är intresserad av och har träffat förr, frågade om han ville ses. Fick varken ja/nej till svar och efter det har han dissat att svara mig.
Aja bara gå vidare så jag kom kontakt med en annan kille och bestämde träff till ikväll, duschade och gjorde mig fräsch. Hörde av mig när jag var klar som planerat men även han dissade att svara och ångrade väl sig...

Inte lätt att hålla självförtroende uppe när jag gång på gång på gång blir avvisad av de jag är intresserade av. Hjärnspökena livnär sig på detta och inte lätt att hålla dom i schack :/

Lyssna på lite musik nu och ladda om för ännu en dag på jobbet imorn kväll.


#Selfie

2017-06-05, 21:50:40 / Kategori: Tolvans Vardag

Här kommer en helt random partyselfie utan speciell anledning. Så har jag skrivit ett till inlägg och kan sova med gott samvete ;P


Intensiva dagar

2017-06-05, 21:46:07 / Kategori: Tolvans Vardag

Måndag, ny vecka och nya beskymmer säg...

Haft fullt upp senaste dagarna och riktigt roligt har jag haft det!
I torsdags åkte jag ut till Gårdskär direkt efter jobbet och fixade inför morfars fest i helgen. Sov kvar hos föräldrarna och åkte en sväng och jobbade 7-13 på fredagen, direkt efter blev jag upphämtad av syrran och kusinerna och vi bilade ner till Stockholm. Spenderade kvällen på Gröna lund och kikade på Veronica Maggio, grymt mycket folk (Ca 17,000) men härlig stämning och jag var nöjd att bara vara och knalla runt :)

Lördagen inleddes med festligheter från kl13-01 och firade morfar som fyllt 80 år, jätte kul att träffa släkten och ha trevligt. Sånt man mår gott av och tar med sig hem till ensamheten. 
Blev en hel del alkoholförtäring men då är allt som vanligt haha ;)

Söndagen lunchade vi hos mormor & morfar och åt resterna från gårdagen. Var inte bakis tack och lov!
Kvällen spenderades ute på långpromenad med kompis, sen sov jag gott Zzz Zzz...

Idag jobbade jag 7-16, känner mig sliten in på djupet och har fått en lätt förkylning som jag hoppas ger med sig och inte bryter ut nått. Har inte råd att vara sjuk! Vill inte behöva jobba bakom flanör ;D

Här kommer ett urval från helgen:


Förberedelse inför Lördagen

2017-06-01, 21:35:29 / Kategori: Tolvans Vardag

Tjenare! Dagen spenderas först som vanligt på jobbet, har inte mycket annat till liv än så haha

Men drog ut till Gårdskär direkt när jag slutat och har hjälpt till och fixa inför morfars 80 års fest på Lördag! Riktigt trevligt med start först med vin, jäger och laxmacka. Sen fick vi upp stora delar av party tältet och efter det avslutades med hamburgare med släkten. 
Ska bli så kul på lördag och träffa släkt och vännee! :)

Imorn väntas jobb till kl 13 sen drar jag till Stockholm med syrran och kusinerna ^_^


bloglovin
Martin Bejerfjord

Skapa en profillänk