Våren kikar fram i Gårdskär

2011-03-31, 13:59:48 / Kategori: Naturbilder

Två spindlar slåss om en fluga


Blommorna kikar fram efter en lång vinter!

En fluga kryper runt på marken, är den nyvaken?

Hände allvarliga saker på sjukhuset idag!

2011-03-29, 17:45:43 / Kategori: Tolvans Vardag
Ganska skönt att komma hem från en fullspäckat dag! Tyvärr kan jag inte berätta allt som hänt p.g.a min tystnadsplikt. Men kan säga att det blev ett rejält larm på avdelningen idag för att en fick stora kramper och en massa hände med den då. Det hände medans alla fikade så alla fick springa fort som satan dit. Jag fick en snabb order att hämta blodtrycksvagnen. Bra organiserat där så det sluta trots allt bra som tur var. Senare på dagen fick jag följa med på EEG (undersökning av hjärnan). Har aldrig sett nått sånt förut så det var spännande ^^ Inga blodprov blev tagna idag, eller ingen tog något och det var tvärtom igår.

Vi får se vad för spännande saker som händer imorgon ;)

Blivit värsta proffset på att ta blodprover (Y)

2011-03-28, 20:48:02 / Kategori: Tolvans Vardag
Haha ni ska bara veta hur duktig jag är på att ta blodprover i armvecket! chockad att jag inte misslyckat på någon av en hel drös av patienter? Blir lika nervös varje gång, speciellt om någon är väldigt svårstucken. Det kan man inte tro om mig va? ;)
Får göra en massa annat kul med på sjukhuset. Jobbar mellan 7-15 imorgon, samma tid på onsdag med men sen är jag ledig tre dagar. Vill jobba meeeeeeeeeeeeeeeeeeer!!!! får se om det blir extra pass på torsdag annars får jag ta igen det nästa vecka. Det gäller ju att passa på under de 6 veckorna jag är där?

Säg till om ni har några frågor ;)

As trött efter ha gått upp 04:00 inatt...

2011-03-28, 20:43:57 / Kategori: Humor
Jaa ni läste rätt, är så jävla trött på mig själv (och mobilen). Ni visste väl att man skulle ställa fram klockan en timme natten mellan lör-sön? Så jag gjorde det på min mobil. Men jag visste inte att mobilen gjorde det automatiskt så den ställde fram ytterligare en timme.
Så jag gick upp fyra imorse (Trodde den var 5). Hann äta frukost och klä på mig och mamma hörde mig så hon frågade mig varför jag är uppe så tidigt? Jag fick förklara att jag skulle åka med 6 bussen men då sa mamma att klockan var efter fyra bara -.- Hur kul tror ni det var att veta det? Gick och lag mig igen för jag kunde sova en timme till men sj'lvklart kunde man inte somna om... Sen hade jag skit svårt inatt att somna så det blev ca 4 timmars sömn för mig bara. Är as trött just nu så inatt blir det tidigt att somna!

Lid med mig med

Bloggtorka....

2011-03-27, 15:03:11 / Kategori: Tolvans Vardag
Åååh jag kan lika bra sluta blogg, nejdå så lätt blir ni inte av med mig ;)
Har bara ingen blogglust, vad ska man skriva om? För dåligt väder för att ta fina naturbilder? Händer ingenting hemma som jag kan skriva om?
Aja imorgon jobabr jag morgon på sjukhuset så då kommer jag hem i tid, jobbar samma tid tisdag och onsdag. Är ledig torsdag,fredag och lördag och sen jobbar jag NATT 19:00-07:00 på söndag ;( Ska försöka ta åt mig fler pass under veckan. Lika bra för det är ändå så tråkigt här hemma och man får ju liiiiite pengar för arbetet!

See yah

Drar iväg till moster

2011-03-26, 17:24:14 / Kategori: Tolvans Vardag
Är bortbjuden till moster nu. Hörs senare!

Jag har upplevt jordens undergång

2011-03-26, 15:24:00 / Kategori: Tolvans Vardag
Inatt drömde jag en riktig cool dröm! Trodde drömmen var på riktigt för den var så verklig.
Jag befann mig på en plats jag inte kände igen men jag tror det var en lekplats. Jag var med en kompis där, vet ej vem. Hade en digitalkamera med mig så jag skulle ta kort på min kompis. När jag vände kameran mot min kompis fick jag syn på nått konstigt uppe på himlen. Det var en enorm planet som var jättenära jorden. Jag blev väldigt chockad och jag sa "Hejdå" till min kompis och sen började undergången....Jag kände ett rejält tryck och allt blev vågigt det jag kollade på. Det var som planetens dragningskraft tröck på ordentligt mot jorden så jorden var nära att explodera.
Min dröm var så verklig, det beror väl på hur jag kunde känna allt så bra. Det brukar ju vara så svårt att få en verklig dröm om något man inte vet hur det är. Vi vet inte hur jorden kommer gå under och hur det kommer kännas?

Dom här bilderna kan nog förklara vad jag såg:


Tänk er denna syn fast att vi står på jorden.


Sätter mig ute i solen och läser lite nördiga saker

2011-03-26, 13:37:41 / Kategori: Tolvans Vardag
Fick hem en fototidningen och en bok om jorden igår. Känner mig så nördig (Men det är jag ju).


Dags att knodda vetenskap!

Color Cloud II

2011-03-25, 19:17:33 / Kategori: Naturbilder

Ibland säger spegeln vad man igentligen känner!

2011-03-25, 15:05:00 / Kategori: Tolvans Vardag

Jag på jobbet

2011-03-25, 11:49:37 / Kategori: Tolvans Vardag
Nu är man ledig veckan ut. Saknar redan jobbet men det är skönt att få vara ledig och umgås med kompisarna. Ska ta åt mig mer pass nästa veckan så jag jobbar 5 dagar istället för 4.
Såhär ser jag ut i mina jobbarkläder:Mannen i de vita kläderna ;)

Blivit duktig ja!

2011-03-24, 11:11:01 / Kategori: Tolvans Vardag
Sorry för att jag inte bloggade mer igår, men när jag kom till syrran var hennes data avstängd och jag orkade inte sätta på den igen. Men jag ska försöka berätta lite om gårdagen. Var faktigt väldigt duktig tycker jag!
Tog 2 venprover igår, en i armvecket och en ovanför handen på två patienter. Var lite nrvös hur det skulle gå men lyckades på första försöket ;) Fick även göra en bladderscan (Ultraljuds undersökning på urinblåsa). Fixa EKG, gå på magnetröntgen etc...
Idag jobbar jag kväll precis som jag gjort de tidigare dagarna, så jag kommer hem sent idag och ska sova hemma inatt. Är ledig fre,lör och sön så då är jag hemma och kan blogga. Tog även en bild igår hur jag ser ut när jag jobbar som ni får se sen när jag sitter vid datorn.

Hörs!

Tänndalen - Huset vi bodde i

2011-03-23, 13:13:00 / Kategori: Tänndalen 2011
Tänkte visa lite bilder från huset vi bodde i, dock känner jag mig väldigt dum som glömde ta kort på mitt eget rum xD


Del av vardagsrummet


Här sov syrran och hennes pojkvän


Baren med en massage fotölj, sååå skönt!!


Köket


Här sov ellen och david


Hallen


Ett av de tre badrummen


Dusch/Badkar


Och sist en annan del av vardagsrummet.

Allt detta för 100kr/Natten ;) Lätt värt!

Första dagen på jobbet gick super!

2011-03-23, 10:24:38 / Kategori: Tolvans Vardag
Orkade inte blogga när jag kom hem igår, slutade lite innan kl 22 och kom hem ganska sent. Idag jobbar jag samma tid 13-22. Kan inte berätta så mycket här på bloggen vad jag gör p.g.a sekretessen. Men gårdagen var ovanligt lugn sa dom, det beror på att vinterkräksjukan härjar på ett av rummen så avdelningen är stängd för allmänheten. jag gick aldrig in i det rummet, eller rättaresagt jag fick inte gå in dit. Man avr tvungen att ha skyddskläder och massa annat för att få gå in där x)
Ikväll när jag slutar hämtar syrran mig och så sover jag hos henne. skönt att slippa åka hem på kvällen! Har förberett ett par inlägg som kommer ut under dagen. Komemr blogga sen när jag jobbat klart.

Bye bye!

Min praktik på akuten börjar idag

2011-03-22, 13:01:00 / Kategori: Tolvans Vardag
Hejsan hoppsan, idag kommer jag vara upptagen heeeela dagen!
Börjar min praktik på gävle sjukhus idag och börjar kl halv 2. Har inte fått nått schema så vet inte när jag kommer jobba. Men jag kommer hem sent ikväll får se om det blir nått, ni får räkna med att bloggningen kommer variera beroende på när jag är ledig eller ej.

Hörs!

Tänndalen - Skidtur uppe på bergen

2011-03-21, 21:55:03 / Kategori: Tänndalen 2011
Tänkte visa er lite bilder från skidturen jag tog med david uppe i bergen, hur jävla härligt som hellst!


Vi tog snövesslan upp till bergen, eftersom det är för långt upp att gå. Snövessla är alltså en slags skoter med massa säten.


Jättehärligt att åka runt bland bergen och njuta av den vackra utsikten!!!!
I will return!

Tänndalen - Fredags

2011-03-21, 18:17:03 / Kategori: Tänndalen 2011
I fredags uppe i fjällen åkte jag slalom för första gången i mitt liv (Ni kan se videon i tidigare inlägget). Så otroligt kul och jag ska åka till kungsberget med de som hänger med innan säsongen är slut! Dom andra beundrades av mitt mod och förvånades hur jag kunde åka så bra fast det var första gången, antar att det har med min skidvana att göra och att jag är expert på att härma (Syftar på hur proffsen gör på tv).


Slalombacken för oss nybörjare, åkte högst uppe redan efter andra åket (Åkte första längst nere för att känna på).


Vilken snygging ;)


Ellen fick lära mig i början hur man gjorde, men i slutändan var det jag som fick pusha på henne att våga åka lite snabbare och i brantare backar x)


Moi


De backarna jag åkte i början gick först brant, sen platt och sen brant igen. Åkte först upp till mitten och åkte mycket därifrån, men sen vågade jag mig upp ända högst uppe (Vilket slutade med störtlopps åkning i 70 km/h)


Här ser ni som bevis hur jävla brant och långt ner det var från toppen ner till huserna där nere, blev bara tre åkningar därifrån!


Fest bilder från kvällen kommer snart!

Video - Tolvan åker slalom för första dagen i sitt liv

2011-03-21, 14:42:58 / Kategori: Videoklipp


Visst var jag duktig att åka för första gången? ;)
Blev självklart mycket bättre ju längre jag höll på!

Tänndalen - Torsdags

2011-03-21, 11:23:42 / Kategori: Tänndalen 2011
I torsdags började min resa till tänndalen, tog nästan 7 timmar att åka dit...
Vi åkte efter skolan så det var ganska tråkigt att åka när det är mörkt ute. Hände inget speciellt den dagen och det togs inte så mycket bilder.


Jag med min färdkost ;)


Ellen med sin choklad och mobil x)

Drar till fjällen imorgon

2011-03-16, 21:22:39 / Kategori: Tolvans Vardag
Japp ni läste rätt, imorgon kväll åker jag upp till Tänndalen och kommer vara där hos en jag känner med några till tills söndag. Datorn följer inte med så räkna inte med något bloggande, men håll utkik på facebook efter spännande inlägg ;)
Kameran följer självklart med och ni får se en massa bilder från fjällen, gänget, huset, supermånen, norrsken (om jag har tur)
Vi hörs på söndag eller måndag beroende på när jag kommer hem. Är ledig på måndag så då kan jag blogga massssssssssor!

Ha det bra. för de har ja

Flummig onsdag

2011-03-16, 17:20:19 / Kategori: Skolan
Mätt och belåten är jag nu, nyss käkat.
Skolan var ganska värdelös idag med. På morgonen fick vi veta att min samhålls lärare var sjuk så vi fick jobba klart själv med en filmanalys. Sen på svenskan lyssnade vi på några som pratade om personlig assistans. Inte så intressant för min del....Sist på omvårdnadslektionen tränade jag på att ta blodprov och sätta kateter, kommer bli väldigt användbart tills nästa vecka under min praktik ;) Jag får ju göra båda två tro det eller ej så försök att inte skada er nu så ni får träffa doktor martin, haha!
Efter skolan passade jag på att övningsköra hem, köra hem och från gävle i helgen och körde hem från mammas jobb igår och idag. Börjar bli riktigt säker med bilen men har fortfarande en del kvar att lära. t.ex. fick parkera...

Nu ska ja dra ut och åka skidor för sista gången hemma (Vet att jag sa det igår men vädret har ändrats som gjort att jag kan göra det idag). Sen måste jag packa kalrt allt tills imorgon, berättar om det strax ;)

Deep Blue and Green

2011-03-15, 21:50:50 / Kategori: Naturbilder

Vanliga tråkiga tisdag...

2011-03-15, 17:05:49 / Kategori: Skolan
Hellu, det är så skönt att komma hem och solen fortfarande skiner. Dagen har varit lugn och ganska hopplös!
På morgonen hade vi omvårdnad, där pluggar vi om hjärtsvikt och jobbade med ett patientfall hela dagen. Lärde mig inte så mycket...
Sen på lunchen fick jag gå och hämta busskort jag ska ha inför min APU som börjar nästa vecka på akuten ;) Längtar som satan men det kommer bli tråkigt att inte få träffa klassen innan 2 maj =( Svenska hade vi hela förmiddagen, alla fick redovisa sin muntliga redovisning om språket. Men vi var indelade så några fick speciallisera sig inom ett speciellt område, jag fick göra det om Invandrarsvenska. Gick jättebra för mig! Dock fick jag vänta hela 2 TIMMAR på min tur. Tog en jävla tid -.-

Nu ska jag ut och åka skidor för sista gången här i gårdskär för i vinter. Blir mer skidåkning på fredag på annat håll ;)


ps....Javet att jag knappt lägger ut några bilder, men hur tror ni jag ska kunna få till fina naturbilder när allt är slaskigt ute??? Snart får ni se fina fjällbilder!

Stor artikeln i tidningen (ej internet version)

2011-03-14, 21:55:24 / Kategori: Tolvans Vardag

Det stod lite mer text i tidningen än vad det gjorde på nätet igår, och sen så får ni se min underbara lärare nere i hörnet ;)

Mitt namn betyder detta:

2011-03-14, 18:01:00 / Kategori: Tolvan Tipsar
"Martins are usually very tall, slender and cute. They are musically inclined and very talented. Typically, they are sweet, caring and thoughtful. They are also a little nerdy, but incredibly attractive at the same time. Martins are sometimes shy but very friendly. Often described as awesome, magnificent, hunky, charming, compelling, peachy, sexy and perfect. Overall, Martins are generally very lovable people, you can't go wrong when your name is Martin.
I LOVE MARTINS!"


Hittade denna text på en engelsk sida där man kan kolla vad ens namn betyder, anisa som visade mig detta och jag blev chockad hur mycket som stämmer. Att jag är lång stämmer, men att jag ska vara musikalisk talangfull kanske inte stämmer till fullo. Att jag är söt men lite nördig stämmer, ni vet ju att jag har en liten passion för vetenskap ;) Att jag kan synas mycket ena stunden och vara blyg den andra kan jag också vara. Till sist så håller jag med om att jag är väldigt älskad av min omgivning!! ;D

Color Cloud

2011-03-14, 15:40:09 / Kategori: NaturbilderVAD VARE JAG SA!!!

2011-03-13, 18:58:40 / Kategori: Miljö & Vetenskap
Detta läste jag på aftonbladet nyss, var det inte jag som för någon dag sen att katastrofen i japan berodde på månen? Fattades bara vulkanutbrott och orkaner, men läste att vulkanutbrott också skett i Japan idag. Så det återstår bara att se vad som händer dom närmaste veckorna....
Man blir lite mallig när man kommer på nått på egna studier ;)

Jag med i tidningen

2011-03-13, 17:08:17 / Kategori: Tolvan Tipsar

Nöjda. Ida Rudnäs, Hanna Larsson, David Sköld och Martin Bejerfjord läser andra året på omvårdnadsprogrammet på Polhemsskolan i Gävle. När de började fanns 72 platser på omvårdnadsprogrammet. I höst kan det bli färre än 30. Ett skäl kan vara att yrkesprogrammen inte längre per  automatik ger högskolebehörighet. De är jättenöjda med sin utbildning och rekommenderar yngre elever att söka, och välja till kurser om de vill vara säkra på att kunna plugga vidare.

Nöjda. Ida Rudnäs, Hanna Larsson, David Sköld och Martin Bejerfjord läser andra året på omvårdnadsprogrammet på Polhemsskolan i Gävle. När de började fanns 72 platser på omvårdnadsprogrammet. I höst kan det bli färre än 30. Ett skäl kan vara att yrkesprogrammen inte längre per automatik ger högskolebehörighet. De är jättenöjda med sin utbildning och rekommenderar yngre elever att söka, och välja till kurser om de vill vara säkra på att kunna plugga vidare.

Fotograf:
Annakarin Björnström

Svalt intresse för vård och omsorg

Gävle

Betydligt färre elever söker till vård- och omsorgsprogrammet i Gävle nu när gymnasiet skiljer mer på yrkesprogram och högskoleförberedande program

– Det är synd om de valt bort det för att de tror att man inte kan läsa vidare efteråt, säger Ida Rudnäs, som går i tvåan på gamla omvårdnadsprogrammet.

De går i tvåan på Polhemsskolans omvårdnadsprogram. När de började hösten 2009 hade skolan 72 platser på programmet. Inför höstens start av det nya vård- och omsorgsprogrammet finns än så länge bara 25 förstahandssökande.

– Det är ju synd, för det är verkligen jätteroligt här. I går fick vi vara med och se en hjärt-operation, säger Martin Bejerfjord, som vill läsa vidare till specialistsjuksköterska.

Inte låsa in sig

Polhemsskolan kommer förmodligen att behöva dra ned ordentligt på platsantalet inför hösten. Alla Arbetarbladet har pratat med verkar överens om vad som är det främsta skälet till tappet. Rädslan för att låsa in sig i ett yrke och inte få högskolebehörighet.

– Föräldrar och elever är oroliga över att det, helt klart. Men på vård- och omsorgsprogrammet kan vi erbjuda en högskolebehörighet, genom valbara kurser. Vi har misslyckats med att nå ut med det, säger Helena Malmstedt, lärare i svenska och engelska på omvårdnadsprogrammet.

Vilka kompletterande kurser som behövs för vilka högskoleutbildningar, det har Högskoleverket inte bestämt än. Och varje yrkesprogram har ett begränsat utbud av valbara kurser.

– Vi utgår från att de kurser som man kan välja till inom ramen för vård- och omsorgsprogrammet ger behörighet för att läsa vidare till exempelvis sjuksköterska, säger Mikael Englund, biträdande rektor på Polhemsskolan.

Tänker läsa vidare

Ida Rudnäs, David Sköld, Hanna Larsson och Martin Bejerfjord skulle ha valt vård- och omsorgsprogrammet om de skulle välja nu, även om det blir mer inriktat på yrket och man aktivt måste välja vissa kurser för att få högskolebehörighet.

– Ett teoretiskt program hade aldrig varit ett alternativ för mig, säger Ida.

Ändå tänker alla fyra läsa vidare.

– I dagens samhälle lär man ju ha en högskoleutbildning för att komma någonstans, säger David som vill bli polis.

– Men man kanske jobbar några år först, det tror jag många gör, säger Hanna, som vill bli sjuksköterska inom psykiatrin.

Tillfällig svacka?

Polhemsskolan hoppas att det bara blir en tillfällig svacka för vård- och omsorgsprogrammet.

– Vi måste arbeta vidare med att marknadsföra utbildningen och tydliggöra vilka möjliga vägar som finns efter programmet. Vården kommer att behöva väldigt mycket personal, säger Mikael Englund.

 


Martin Bejerfjord vill bli specialist sjuksköterska inom operation.

 

 

Vad tyckte ni om artikeln? den kunde ha varit bättre för hon tog inte med allt vi sa, sen så ser bilden på mig ut blääää. Kunde gjort det mycket bättre själv ;(


Massa inlägg att kolla på

2011-03-13, 12:56:18 / Kategori: Tolvans Vardag


Jaa ni ser, 760 missade inlägg som jag inte har hunnit kollat på när min data var på lagning. Det var nästan bättre utan datorn då man slapp allt, cybervärlden tar så mycket tid av sitt liv!
Men jag måste göra lite läxor först så det får vänta

Åker till syrran

2011-03-12, 17:15:00 / Kategori: Tolvans Vardag
Nu drar jag iväg till syrran för vi är bjuden på mat och sen ska vi kika på melodifestivalen, kommer bli mysigt och jag kommer hem inatt så det blir inge mer bloggning för idag. har tagit lite naturbilder som jag lägger ut imorgon.

Bye bye!

Supermånen väntas orsaka stora problem (Redan hänt 2 saker)

2011-03-12, 16:21:05 / Kategori: Miljö & Vetenskap

Vet inte om alla har läst om "supermånen". Våran måne kommer den 19 mars vara närmare jorden än den varit på 19 år. Vi vet redan vad fullmåne i vanliga fall kan orsaka, men nu väntas värre saker som:  orkaner, tsunamis och jordbävningar. Månen har redan sin påverkan nu och kommer ha det flera veckor efteråt med. Jordbävning och tsunami har redan drabbat jorden, men det var i Japan och drabbade även länder runtomkring. Vi får även räkna med galna djur, galna människor och galet väder. Jag har själv pluggat och studerat månen mycket genom åren, är så facinerad av den! Men javet hur ointresserade ni är så därför skrivs det sällan nått här, finns mycket ni inte vet om mig ;)
Vi i sverige kommer inte påverkas så mycket av detta, men de mer känsliga områderna kan det hända saker. Skulle vara kul om nått kunde hända här, typ ett litet jordskalv. Fast vi ska vara glada att vi har det så bra här.
Jag tänkler stå beredd med kameran runt 19 mars för att fota månen (Om nu jag har tur med vädret så det är klart på himlen).

Roliga bögskämt

2011-03-12, 11:56:00 / Kategori: Humor
- hur många bögar krävs det för att sätta in en glödlampa?
- bara en, men sedan krävs det en hel akutavdelning för att få ut den igen

- Hur får man fyra bögar att sätta sig på en och samma stol?
- Man vänder den upp och ner....

- Vad är det för likhet mellan en bög och en kock som lagar pyttipanna?
- Båda rör om i gårdagens rester.

- En bög gick till en tatuerare och ville ha en traktor på ballen.
- Gör en fyrhjulsdriven för att där den ska användas finns mycket skit!


Video - Tolvan och Ellen visar sina dans moves

2011-03-11, 19:10:00 / Kategori: Humor

Blivit intevjuad av Arbetarbladet

2011-03-11, 15:58:43 / Kategori: Tolvans Vardag
Idag i skolan kom tidningen Arbetarbladet upp till min skola, dom ville intervjua mig och tre till. Vi fick snacka om vad vi tyckte om programet, varför vi valde det, vad som händer i framtiden etc...
Det tog ca 30 min och hon fick skriva mycket för vi babblade på bra! Jag fick verkligen fram rätt ord och budskap som jag vill att ni andra ska se och ändra uppfattningen om omvårdnad att det inte är bara att torka arslen. Hoppas hon skriver samma i artikeln och inte försöker förvränga något. Sen så var det inte lätt för mig när jag pratade med dena ena personen och så stod en annan bredvid och knäppte kort HELA tiden. Så jag hoppas dom väljer en bra bild x)
Men det roligaste var att läraren fick bestämma vilken som skulle bli intervjuad. läraren kom in i klassrummet och sa "Martin, kan du följa med mig ut ett tag", jag trodde hon skulle säga nått allvarligt till mig men hon sa att det var en rba sak så då kunde jag pusta ut. Min lärare vet att jag är bra på att prata och säga vad jag tycker och kan framföra omvårdnad på ett bra sätt! Jag är ju trots allt klassrepresentant och Ambassadör för omvårdnad, så jag har vanan att framföra åsikter ;)

Håll utkik efter artikeln!

IKVÄLL FÅR JAG TILLBAKA MIN DATOR!!

2011-03-11, 15:51:33 / Kategori: Tolvans Vardag
Ååh fattar ni hur glad jag är av att få tillbaka min dator som varit paj javet inte hur länge? Äntligen! :D
Så bloggande borde bli bättre nå så ni vet!!

Kollat på Hjärtoperation (Varning för känsliga bilder)

2011-03-10, 18:19:55 / Kategori: Tolvans Vardag
Hallojsan, idag har jag varit på en hjärtoperation. Dock tänker jag inte säga vilket sjukhus eller vilken slags operation som utfördes pågrund av sekretess och patientens integritet!
Det var otroligt intressant att kolla på operationen och det vsr mycket häftigare och coolare än vad man trott! Det fick mig att inse att mitt val av arbete kommer bli mycket roligare ^^ Efter operationen drog jag, zena, anisa och frida ner och shoppade. Men eftersom vi hade lite stressigt för att hinna med tåget blev det inget köpt, vi funderar på att åka dit en annan dag efter skoltid så man kan njuta mer.
Jag lyckades få fota under operationen, fast inte på patienten direkt utan det fick bli på en stor tv skärm som filmade hela operationen, ni som är känsliga för bilder på hjärtat bör inte kolla på bilderna som kommer snart. Men tar lite bilderna på kompisarna först och sen så blir bilderna värre och värre så slutar ni titta om ni nu är så känsliga ;)


Haha anisa och zena lyckades somna under resan dit x)


Frida, anisa och zena försöker göra en cool pose. Anisa var den enda som fick till ett litet leende ;)


Meeeee


en blodådra tror jag


Klaff till hjärtat


Här höll dom på för fult med hjärtat och massa trådar som ni ser. Tur att bilderna inte blev superskarpa som man ser alla detaljer?


Här ser ni hjärtat tydligare, dom fick ha en sån där stålsak som trök revbenen åt sidan. Det absolut inte lika äckligt som man tror att det ska vara (Tycker iaf jag), Operationen var verkligen en upplevelse och hoppas jag får se många fler under min praktik på akuten!

Hej du Svan

2011-03-10, 17:51:15 / Kategori: Naturbilder


Haha lång hals eller vadå?


Haha Gadaffi snackar sitt språk som låter som svenska xD

2011-03-09, 18:31:00 / Kategori: Humor

Jag känner av en andlig närvaro!

2011-03-09, 15:24:00 / Kategori: Hemligheter
Ni ska bara veta hur det är att vara mig. Kan börja med att berätta det som hände igår. När jag skulle gå in för att sätta mig vid datorn, så öppnade jag dörren till rummet och där ser jag någon sitter på datorstolen, en tjej fast med ryggen emot så jag såg bara baksida av huvudet. Jag hoppade till rejält och hon försvann på direkten. Kommer ihåg att hon hade brunt och jätteplatt hår! Inte första gången jag får uppleva andlig närvaro, händer mig ganska ofta och man kan ju diskutera om det är en gåva eller ej, förra veckan kände jag av andar. Och då var jag inte ensam som upplevde samma. Jag var i ungdomsgården med två till. Jag och en till stod framför tv och spelade Wii, sen hörde vi något som knastrade eller knackade i hallen, typ på väggen eller nått. Och man kan se in där vi stod i hallen och det var ingen där. Sen hörde jag ett ljud som bara kom närmare och närmare. Sen sa det bara SUSSSSSSS och jag och den andra blev skit skrajja! Ingen kan ju ha busat med oss för den ljudet av knackande i vägen för man ser om någon skulle stå där. omöjligt att komma osedd in. ungdomsgården ligger i en källare som är upprustad. Sen ljudet som sussade förbi kan ingen annan gjort för jag hörde det direkt bredvid mitt öra och ingen stod där. Det är inte första gången det spökat i ungdomsgården, på övervåningen ovanför ungdomsgården ligger ett gammalt rum med en stor garderob med teaterkläder (för byggnaden har varit en teater för lääänge sen) och ett pingisbord. En dag sa det bara POFFF oh vi gick upp och kolla, då hade dörren lossnat eller rättare sagt någon hade dragit ur den i det den satt fast i och ställt den mot väggen. Läskigt va?

Det är en upplevelse att känna det jag gör men det finns sina nackdelar....

Dagen

2011-03-08, 20:37:09 / Kategori: Skolan
Hello bitches, uppdateringen suger om dagarna. Är väl medveten om det och det är INGEN idé att hålla på tjata och påminna mig om det. Ni behöver inte heller säga hur dålig den är etc...Hur tror ni då jag blir mer sugen att fortsätta blogga när min dator är fixad?
Iaf, detta har hänt idag:
På morgonen hade jag omvårdnad, då snackar vi om hjärtsjukdomar och puls. Även två personer från kommunen pratade om jobb avtal och annat snack. På torsdag ska jag med sjukvårdsklassen till Akademiska sjukhuset i Uppsala för att kolla på en hjärtoperation, fattar ni hur kul det kommer bli?? ;) Kameran följer med då FAST det kommer inte bli fotande under själva operationen, det får jag inte göra...Men det kan va kul att fota innan och efter? Ska kanske stanna kvar med några kompisar efteråt för vi får sluta och då kan man lika bra stanna kvar och kika runt lite i uppsala.
Efter omvårdnad stod svenska på tur, där jobbar jag med nysvenska eller "invandrar svenska" med annat ord. Ganska kul och man har ju lite kunkskaper om det ;) Engelska hade jag sista lektionen och där kollar vi på en film om tyskland under hitlers tid. Fast det handlar inte om hitler eller sånt man sett från andra världskriget, utan från en familj som under den tiden. det är fokus på den yngsta barnet i familjen som är 8 år. Hans pappa är hemligt högt uppsatt soldat som ser till att judarna blir fängslade och dödade. En väldigt stark film som berör en! Men vet ej vad den heter x)

See yah

Haha!

2011-03-08, 13:39:48 / Kategori: Humor

Into the Sunset

2011-03-07, 21:11:27 / Kategori: NaturbilderBjörk

2011-03-06, 11:22:00 / Kategori: Naturbilder

Dropp

2011-03-05, 19:23:00 / Kategori: Naturbilder

Fotojobb - Fotografera eventet med GGIF

2011-03-05, 16:17:32 / Kategori: Tolvans Vardag
hellu, nu kom jag nyss hem från ett fotouppdrag jag hade idag. Skulle fotografera middagen och det som hände där som GGIF annordnade ^^
Jag är ju webbdesigns och Inläggsansvarig för deras sida så bilderna jag tog idag ska både vara till header och ett inlägg om dagen. Man kan säga att deras hemsida är som en blogg för det kommer komma upp händelser undan för undan. Man känner ju sig lite speciell att jag får det uppdraget trots att det finns 2 andra proffsfotografer med i styrelsen. Avis som fan på deras kameror och utrustning!!

Sen efterråt passade jag på och fota lite det naturen hade att erbjuda, det är ju ganska blött och blaskigt ;S

Soft Tree

2011-03-05, 16:13:02 / Kategori: Naturbilder

Jag har varit gravid

2011-03-04, 19:27:15 / Kategori: Humor
Inatt drömde jag en speciell dröm, ganska komisk om man får uppleva det. Jag var nämnligen gravid! Hög gravid i nionde månaden och min mage var satans stor.
Jag var fortfarande "mig själv" fast gravid? men jag skulle inte skaffa barn åt mig själv, utan till min klasskamrat Laura x) På nått sätt kunde hon inte föda barn och jag skulle hjälpa henne med att föda hennes barn. Jag kunde känna barnets huvud och armar. Sen när det var dags att föda försvann plötsligt min mage som blev platt och pofff blev laura tjock för att hon fick barnet i sin mage? så vi skulle åka till sjukhuset för att föda barnet.
Fattar inte mycket av drömmen, men det är andra gången på kort tid jag drömmer om att jag är gravid. Vad ska det betyda????

Sen så vaknade jag och jag somnade om och kom in i nästa crazy dröm. Jag umgicks med en massa folk i en skog, sen så vart vi hungrig och skulle gå för att käka på en restaurang. Plötsligt stod jag själv utanför volvo affären i Gävle. jag väntade länge men ingen kom så jag gick längs vägen och på vägen åkte det en jävla massa stadsbussar överrallt. Sen träffade jag på kompisarna och jag vaknade igen. Så då bestämde jag mig för att gå upp och inte somna om igen!

Haha I really look forward to my next dream tonigt ;)

Detta har hänt.

2011-03-03, 18:02:05 / Kategori: Tolvans Vardag
Sitter nästan aldrig vid datorn längre, dels för att min data är sönder och jag har annat för mig. Kan berätta lite om det som hänt dom senaste dagarna.
I tisdags drog jag,vikkan och malin på bio för att kolla på Easy A, den var rolig och en typisk tonårsfilm. Billig med, kostade bara 60kr. Sen så var salongen grymt liten. 5 ynka rader bara. Den minsta jag någonsin sett xD
Innan filmen käkade jag först på donken, träffade på en del folk med. Verkar som gävle ungdomarna inte har en bättre liv en att fetta sig runt där? ;)
Efterråt skulle vikkan käka sallad på Coffea house by george eller vad det nu heter. Not my style!

Igår kom jag ut tidigt, vid tolv stack jag ut med kompisarna för vi skulle till lokalen och käka våfflor och spela pingis. hahaha.
Så det blev frukost hemma först, sen lunch kort därefter. Lokalen är en stor byggnad (typ) där det sker en del aktiviter året runt. I samma byggnad fast i källaren ligger ungdomsgården där vi brukar hålla till. Vi spenderade en stor del av dagen där och jag hann tillochmed åka skidor emellan. Ett måste för mig varje dag så jag känner mig pigg! Gick hem tidigt för första gången, kl 9 faktiskt. Sen blev det att kolla på Big brother som jag följer som en tok varje kväll.

Idag har dagen varit betydligt lugnare, kollat på skidskytte och vanliga skidor hela dagen. Och åkt skidor med i denna värme. 6 plusgrader ute, rekord varmt för iår! tror våren börjar närma sig fast det brukar alltid komma ett oväder eller nått med en massa snö som förskjuter hoppet. Ska alldeles strax ut med kompisarna och kolla på film eller annat skit. Javet att jag borde blogga oftare och göra dittan och dattan.....men läget är komplicerat nu och ni får helt enkelt gilla läget, allt blir bra så snart som möjligt.
Ni kan ju passa på att kika in gamla roliga videos under kategorin HUMOR eller kolla på mina fina bilder under kategorin NATURBILDER.

Bye bye suckers

Shining

2011-03-02, 17:43:32 / Kategori: Naturbilder

Drar iväg och kollar på bio

2011-03-01, 15:05:24 / Kategori: Tolvans Vardag
Eftersom det är ganska tråkigt här så åker jag, vikkan och malin in till stan för att kolla på filmen Easy A, den verkar vara en typiskt rolig amerikansk komedi. Innan dess ska vi feta oss (Iallafall jag) på Mc Donalds x)
åker strax in och bion börjar 20:30. Jag kommer komma hem sent ikväll så räkna inte med någon bloggning. Boring I know, men har inga andra bilder att lägga ut här heller =(

Brb

Javet att min blogg suger!

2011-03-01, 13:06:07 / Kategori: Tolvans Vardag
Tycker min blogg blivit så tråkig på sista tiden, men det är väl förståeligt med alla problem jag haft? Nu kommer den bli ännu sämre när jag bara kan logga in och blogga. Det betyder att jag inte kan redigera mina bilder jag tar eller ta del av något som finns på en annan sida. Man blir ganska fastbunden och min kreativitet minskas....
Det är svårt för mig att hitta en lösning, jag får helt enkelt vänta tills min dator kommer och då kan jag blogga helt normalt som jag gjorde då, skullle vara en dröm om jag kunde ställa tillbaka tiden tills december då allt var bra utan några problem.

Men javet att ni förstår min situation och aldrig kommer lämna mig ;)

bloglovin
Martin Bejerfjord

Skapa en profillänk